TOKAT / NİKSAR - Nizameddin Yağıbasan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nizameddin Yağıbasan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kültür Mah.Marul Sok. No10 NİKSAR/TOKAT
Vizyon
Bilgiyi öğrenen, teknolojiyi kullanan, Sağlık Meslek Liseleri arasında lider bir okul olmak.
Misyon
Sürekli gelişmeyi temel ihtiyaç kabul eden, çalışan, sorgulayan, kendine güvenen;ilgi, istek yetenekleri doğrultusunda bir yüksek öğretim programına yerleşen, milli ve manevi değerlerimize sahip, toplum tarafından takdir edilen sahada ve olağan dışı durumlarda planlama, koordinasyon görevi ifa edecek nitelikte sağlık personeli yetiştirmek.
Başarılar
Akademik anlamda, mezun oranına göre yeterli sayılabilecek oranda Yükseköğretime öğrenci yerleşimi yerleştirmesi yapılmaktadır. Ayrıca, satranç ve oryantring branşlarında sportif anlamda İl ve Türkiye geneli başarılar elde edilmektedir.
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :1
08.00-17.00
Ulaşım
Okulumuza öğrenci taşıyan servisler mevcuttur. Okulumuz şehir içi 50.yıl ve Hastane dolmuş durağına 100 metre mesafededir. Ayrıca yaya olarakta okulumuza gidilebilmektedir.
Okulumuza taşımalı öğrenci servisleri bulunmaktadır.
Kültür Mahallesi Marul Sok.No:10 Niksar
Okulumuz İl Merkezine 54 Km. olup, İlçe Merkezinde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuz 2021 - 2022 Eğitim ve Öğretim yılında 68 öğrenci almış olup. 2022 - 2023 Eğitim ve Öğretim yılında kontenjan 34 olacaktır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz, LGS yerleştirme sınav puanı türüne göre değil, genel not ortalaması ve tercih türüne göre öğrenci alımı yapmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuzda, 2020 - 2021 Eğitim ve Öğretim yılında 11 öğrenci Yükseköğretime yerleştirilmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Okulumuzda üst kademeye yerleşen öğrenci yüzdesi olarak % 3.52 oranını yakalamıştır.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda sportif etkinlikler olarak Oryantring branşında , Genç Erkek A Kategorisinde İl Şampiyonluğu kazanılarak, Türkiye yarı final şampiyonasına katılım sağlanmıştır.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda, Niksar Devlet Hastanesi ile ortak yürütülen staj uygulamaları yürütülmektedir.